Vi förlorade mot Tyskland i en jämn landskamp

June 12, 2024

Jag, Anders "Nypan" Nyström, som tillsammans med Bosse Rydén hade äran att vara kapten för det svenska laget i landskampen mot Tyskland, får härmed avlägga rapport.

Som redan meddelats i en snabb flash förlorade vi med 35,5 mot 33,5 mot tyskarna och landskampen avgjordes i de allra sista matcherna. Både vi och Tyskland har nu 15 inteckningar var i vandringspriset. Jämt så det förslår alltså, i denna den äldsta av alla de landskamper vi spelar. Jag har nu på morgonen, lördag 15/6, tittat igenom rubrikerna i några tyska tidningar och det är fantastiskt hur mycket segern verkar betyda. Dessutom vann de en fotbollsmatch igår så de har dubbla anledningar att fira.

Men för att börja från början så anlände vi till Göteborg för inspel onsdag 12/6 med en väderprognos som vi hoppades skulle passa oss vikingar från norr bättre än våra gotiska vänner. Det skulle bli kallt, regnigt och blåsigt enligt alla väderappar. Tyvärr kom delar av prognoserna på skam. Det var visserligen kallt men regnet uteblev nästan helt och blåsten la sig till fredagens singlar. I denna vädermässiga uppförsbacke lyckades vi ändå samla ihop oss och ta en trepoängsledning inför andra dagens singlar. Stark insats av framförallt Björn Karlsson och Bosse Larsson som tog en stabilseger med 3–0. Även paren Bosse Rydén/Bertil Nilsson och Stefan Berg/Bernd Lawaczeck höll fanan högt och släppte bara ifrån sig en halv pinne var.

Banan har som många andra banor i Sverige haft en tuff vinter varför vi tillämpade lägesförbättring på fairway. Greenernas kondition skrämde oss på inspelsdagen. Efter ett banarbete hade greenerna, pga. otur medvädret, inte återhämtat sig som förväntat. Det var trögt och hoppigt. Banpersonalen gjorde dock underverk på torsdagsmorgonen så simsalabim var greenerna i fullgott skick redan på torsdagen för att vara riktigt bra på fredagen. Stort tack till klubbchef Claes Leander med personal för allt jobb med banan och för all service som vi fick under landskampen.

Kvällsaktiviteterna var magnifika. Bosse överträffade sig själv i minnesvärda arrangemang. På onsdagskvällen var vi på Gothia Towers 23e våning och käkade en räkmacka av modell större. Den borde räckt till att mätta en halv armé men den var verkligen jättegod så efter ett tag var tallriken tom. För oss från andra sidan Sverige (bak- eller framsidan? Bosse hade frågan uppe i sitt välkomsttal) var det spännande att se Gothia Towers med utsikt över Liseberg mm.

Ännu mer spännande blev det på torsdagskvällens galamiddag. Den hölls på Skansen Lejonet. En fortifikation från slutet av 1600-talet. En fantastisk byggnad som bidrog starkt till den goda stämning som rådde hela kvällen. Mot slutet av 3-rätters middagen förrättade vi lottning till sista dagens singlar (se fotona nedan)

Stärkta av framgången i bästbollarna tog vi oss an singlarna med gott självförtroende. Kanske lite för gott. Högmodiga tankar som "att det blir dålig stämning om vi vinner för stort” kunde höras gubbarna emellan. Jag själv, som absolut inte vill förstöra stämningen, föregick med gott exempel och förlorade med 3-0. Man vill ju inte bli inkallad till kvartssamtal efteråt. Några som inte var lika oroliga för den konsekvensen var Tomas Johansson och Janne Sinclair som båda tog sina gubbar med 3-0. Bosse Larsson och Bernd Lawaczeck tog 2,5 pinne var. Bosse L blev därmed vår bäste poängplockare totalt med 5,5 av 6 möjlig. Bra jobbat Bosse!

Nästa års match kommer att spelas 11-13 juni i Kieltrakten. Det är ett utmärkt val. Kiel ligger inom räckhåll även för dem som bor norr om Skåne eftersom färjan från Göteborg är ett trevligt och bra transportsätt. Vi hoppas på tuff konkurrens om platserna så att vi kommer dit med ett starkt lag. Det kan bli hur kul som helst.

Återstår att å lagets vägnar önska alla en framgångsrik golfsommar både med SSG och i andra sammanhang.

Du hittar matchresultaten från båda dagarnas spel längst ner i denna artikel.

Fler foton kommer om någon dag.

Kapten "Nypan" Nyström förrättar lottningen för singlarna med hjälp av Lisbet
Lottningen gjordes på övre plan i fantastiska Skansen Lejonet.
Till väster en stilstudie av vår bäste poängplockare Bosse Larsson.

--- Tidigare artikel nedan ---

Nu äntligen startar årets internationella tävlingar. Våra herrar tar emot Tyskland i Göteborg (bilden ovan från fjolårets landskamp). Vi spelar i år på Partille GK och firar att det är 30:e gången vi spelar denna landskamp med en kamratmiddag på fantastiska Skansen Lejonet på torsdagskvällen.

Vi är 15 herrar i varje lag som spelar in idag 12 juni och sedan börjar landskampen med bästbollar (se startlistan längst ner i artikeln) imorgon torsdag 13 juni.

Vi ger dig resultatrapporter här på hemsidan.

Vi önskar våra 15 herrar stort lycka till!

Skansen Lejonet i Göteborg
Resultat dag 1, bästbollar
Hämta
Resultat dag 2, singlar
Hämta

Tillbaka till alla nyheter