Wall of Fame

På denna "vägg av berömmelse" - denna Wall of Fame - vill vi i Svensk Seniorgolf lyfta fram och hedra våra idrotts- och föreningshjältar.

Nominering till 2019 års bästa golfare och nettospelare öppnar under hösten 2019. (Se statuterna: Statuter för Bengt Guldborns Pokal och statuter för Svante Bursies pokal.

Varje medlem i SSG kan nominera valfria medlemmar till något eller några av nedanstående tre utmärkelser. Varje utmärkelse har sina egna beslutskriterier och beslutsförfarande.

Årets
Golfare

Svante Bursies Pokal

Bengt Guldborns Pokal

Damernas
Pokal

2019
H55 netto:
Hans Axelsson och
Magnus Johansson


Svante Bursie

D50 brutto:
Åsa Vaglund

D50 netto:
Anna-Greta Malm
och Benita Gren Karlsson
2018
H55 netto:
Ulf Sallnäs

H70 netto:
Göran Lengqvist
och
Lars Erik Ulin

Ingemar Karlsson
och
Rolf Holme
Guld brutto och silver netto:
Eva Lexon

Guld netto:
Jeanette Johansson
Silver brutto:
May-Britt Riber
2017
H55 netto:
Magnus Johansson

H70 netto:
Ove Stenbeck

Lars Ohlsson

Inga damer deltog under 2017

2016
Inga pokaler delades ut

Lars Flodman

Inga damer deltog under 2016

*Svante Bursies Pokal har satts upp i samverkan med Svante Bursie, för att uppmärksamma och årligen belöna   föreningens mest framgångsrika herrnettospelare  i åldersklasserna H55 (55-69 år) respektive H70 (70 år och äldre).
​*Bengt Guldborns Pokal har satts upp av Svensk Seniorgolf, i enlighet med Bengt Guldborns önskan, för att uppmärksamma och årligen belöna  föreningens bästa herrspelare (brutto)  under det gångna (innevarande) kalenderåret.
*Ambitionen är att kunna sätta upp en pokal för bästa damspelare under 2019, med egna statuter. Under 2018 gjordes en sammanvägning av resultaten på OM-rankingen och de internationella tävlingarna.

SSGs Idrottshjältar

För extraordinär idrottslig gärning under åren i SSG.

Svante Bursie (2017)

Motivering: För extraordinär idrottslig gärning under åren i SSG, alltsedan vinsten med laget i EM i Ascona 2005 till EM (H75) i Karolvy Vary (Karlsbad) 2017 där Svante som kapten också ledde laget till vinst.

Bengt Guldborn (2017)

Motivering: Bengt har under många år helt dominerat resultatlistan i vårt KM, och under en lång period av år också varit stöttepelaren i vårt H55-lag i EM, med placeringar i den individuella resultatlistan långt upp än någon annan av SSG-spelarna. Under 2017 har han också blivit nordisk mästare i H60.

SSGs Föreningshjältar

För extraordinär insats för föreningen Svensk Seniorgolf.

Rolf Olsson (2017)

(Föreningens grundare och förste hedersmedlem, avled 2007) Nomineringen öppen för fler föreningshjältar.

Huvudpartners

Officiella partners