OM-ranking

Order of Merit Ranking

Vi anger OM-rankingen i nedanstående pdf-filer, dels per OM-tävling (antal slag resp. OM-poäng), dels en summa av OM-poängen för de sju bästa OM-tävlingarna per spelare och klass – i kolumnen längst till höger. Pdf-filerna omfattar bara de spelare som erhållit minst en rankingpoäng.

OM-rankingen kommer under säsongen 2022/2023 att omfatta fjorton (14) OM-tävlingar, varav två är Majors. De sju (7) bästa resultaten räknas, och alltså räknar man bort sju (om man deltar i alla 14 tävlingarna).

Ranking 2022/2023 efter senast spelad OM-tävling anges nedan:

Uppdaterad 2022-09-27
OBS: Fel i rankingen rapporteras här.

H55 brutto
Hämta PDF
H55 netto
Hämta PDF
H65 brutto
Hämta PDF
H65 netto
Hämta PDF
H75 brutto
Hämta PDF
H75 netto
Hämta PDF
D50 brutto
Hämta PDF
D50 netto
Hämta PDF
D60 brutto
Hämta PDF
D60 netto
Hämta PDF

Ange din tillgänglighet för EM och landskamper

OBS: Alla medlemmar ska fylla i denna "intresseanmälan" om man vill spela EM och landskamper under 2023.

Här fyller du i samtliga de internationella tävlingar som du skulle kunna tänka dig att spela under året, dvs. ALLA som du är tillgänglig för om du skulle bli uttagen.

Klicka bara på länken nedan för den klass du tillhör. Då kommer du till en fiktiv tävling på Min Golf som du anmäler dig till och kryssar för alla de EM och landskamper som du är tillgänglig för under året. Uppdatera sedan din tillgänglighet om dina planer ändras.

D50
D60
H55
H65
H75

Det är alltså jätteviktigt att du fyller i denna intresseanmälan, och håller den uppdaterad, om du vill vara med och spela våra EM och landskamper i år.


Hur ligger jag till...

Här publicerar vi under varje vår (t.o.m. början av juni) listor över hur man ligger till inför årets laguttagning till EM och landskamper. Listorna nedan är uppdaterade 13 mars 2023, och visar hur man ligger utifrån OM-rankingen ovan (t.o.m. OM6). Listornas huvuduppgift är att sporra dig som medlem att spela bra under vårens OM-tävlingar, för att få många rankingpoäng.

När laguttagningen börjat på allvar - en bit in i juni - tas dessa listor bort.

Listorna är ingen laguttagning. Men listorna är baserade på samma uttagningsprinciper som gäller för laguttagningen. Läs gärna de generella uttagningsprinciperna här. De specifika reglerna för varje EM och landskamp kommer senare under våren att publiceras här.

Huvudpartners

Officiella partners