OM-ranking

Order of Merit Ranking

Vi anger OM-rankingen i nedanstående pdf-filer, dels per OM-tävling (antal slag resp. OM-poäng), dels en summa av OM-poängen för de sju bästa OM-tävlingarna per spelare och klass – i kolumnen längst till höger. Pdf-filerna omfattar bara de spelare som erhållit minst en rankingpoäng.

OM-rankingen kommer under säsongen 2023/2024 att omfatta tretton (13) OM-tävlingar, varav två är Majors. De sju (7) bästa resultaten räknas, och alltså räknar man bort sex (om man deltar i alla 13 tävlingarna).

Ranking 2023/2024 efter senast spelad OM-tävling anges nedan:

Uppdaterad 2023-09-28
OBS: Fel i rankingen rapporteras här.

H55 brutto
Hämta PDF
H55 netto
Hämta PDF
H65 brutto
Hämta PDF
H65 netto
Hämta PDF
H75 brutto
Hämta PDF
H75 netto
Hämta PDF
D50 brutto
Hämta PDF
D50 netto
Hämta PDF
D60 brutto
Hämta PDF
D60 netto
Hämta PDF

Ange din tillgänglighet för EM och landskamper

OBS: Du kan INTE fylla i din tillgänglighet för EM och landskamper nu. Vi öppnar länkarna i början av 2024.

Alla medlemmar ska fylla i denna "intresseanmälan" om man vill spela EM och landskamper under året.


Här fyller du i samtliga de internationella tävlingar som du skulle kunna tänka dig att spela under året, dvs. ALLA som du är tillgänglig för om du skulle bli uttagen.

Klicka bara på länken nedan för den klass du tillhör. Då kommer du till en fiktiv tävling på Min Golf som du anmäler dig till och kryssar för alla de EM och landskamper som du är tillgänglig för under året. Uppdatera sedan din tillgänglighet om dina planer ändras.

D50
D60
H55
H65
H75

Det är alltså jätteviktigt att du fyller i denna intresseanmälan, och håller den uppdaterad, om du vill vara med och spela våra EM och landskamper i år.


Hur ligger jag till...

OBS: Listorna över hur då låg till inför laguttagningen 2023 är borttagna. Ny listor publiceras nästa gång i början av 2024.

Här publicerar vi under varje vår (t.o.m. början av juni) listor över hur man ligger till inför årets laguttagning till EM och landskamper. Listorna nedan är uppdaterade XXX, och visar hur man ligger till utifrån den slutliga OM-rankingen ovan. Listornas huvuduppgift har varit att sporra dig som medlem till att spela bra under vårens OM-tävlingar, för att få många rankingpoäng som möjligt. Nu är denna OM-säsong över, och alla återstående laguttagningar kommer baseras på den slutliga OM-rankingen ovan.

När laguttagningen börjat på allvar - en bit in i juni - tas dessa listor bort.

Listorna är ingen laguttagning. Men listorna är baserade på samma uttagningsprinciper som gäller för laguttagningen. Läs gärna de generella uttagningsprinciperna här. De specifika reglerna för varje EM och landskamp kommer senare under våren att publiceras här.

Huvudpartners

Officiella partners