Förlust mot UK i herrlandskampen

October 9, 2023

Vi förlorade mot britterna med 24-30 i herrlandskampen på Frösåker GCC. Matchresultaten från dag 1 och 2 hittar du allra längst ner i artikeln, att ladda hem.

På fotot ovan lämnar vår kapten Jan Andhagen över pokalen till britternas kapten Martin Lee.

Här kommer vår kaptens rapport:

Britterna, eller "det internationella laget" som de lite skämtsamt kallade sig till slut, vann med ganska klara siffror (30-24).

Spelarna kom från England, Wales, Skottland och Sverige. Det var flera riktigt duktiga golfare som kom och gästade och verkligen kunde spela matchspel. Gemensamt för alla (även team SWE) var att det var idel glada miner och överväldigade hur trevligt vi haft det de här dagarna oavsett om man vann eller förlorade. Sammanfattningsvis så blev det en riktig höjdpunkt på sluttampen av säsongen.

Olle Strand kom till Frösåker direkt från Portugal och blev därmed den tredje svensken att ansluta sig till UK-laget och singelspelet.

Du hittar vår laguppställning och annan information om landskampen här.

--- Artikeln efter dag 1 ---

Det brittiska laget leder efter första dagens bästbollar.

Här kommer kapten Jan Andhagens rapport:

"Riktigt duktiga och tuffa engelsmän verkar gilla 20 m/s i byarna! De leder med 7-11 efter bästbollarna. Matchresultaten hittar du allra längst ner i artikeln, att ladda hem.

Landskampen öppnades högtidligt av kommunfullmäktiges ordförande i Västerås, Anders Teljebäck, med en kort presentation av Västerås samt slog invigningsslaget för landskampen. Mycket högtidligt och pampigt.

Omdömet om Frösåkers bana var att både greener och fairway var nästan lika bra som Marco Simones, då flera av engelsmännen var där och kollade. De är stormförtjusta över banan och anläggningen.

Spelet började i lätt regn, sedan blev det sol och riktigt hårda vindar som ändå alla hanterade väl.

Nu väntar uppladdning på spa-avdelningen för vårt lag och sedan gemensam middag för de båda lagen. 12 singlar i morgon – spel om 36 poäng."

Vi önskar vårt lag - se foto nedan - ett riktigt stort lycka till imorgon!

Vårt lag i landskampen.
Brittiska laget med KF-ordförande Anders Teljebäck, förstärkt med Dan Markdalen och Tommy Jansson
Lajie och Benita spelade i stoppbollen. "Två katter bland hermelinerna", enligt dom själva.

--- Inspeldagens artikel nedan ---

Inspelsdag idag i solskenet på en enastående fin bana.

Här kommer kapten Jan Andhagens rapport från inspelsdagen:

"Det brittiska laget har anlänt, dock i decimerad skara! Av lagets 12 spelare kunde 9 stycken hämtas upp av buss ut till Frösåker. En hade fått covid, en skadade sig på något vis och en blev stoppad på Stansted p.g.a. för gammal resehandling (pass). Resehandlingen gällde till april 2024 men det var av en äldre modell som inte gällde längre! Spelaren var jättebesviken. Så i skrivande stund (16:37) har två reserver fixats åt dem. Dan Markdalen är en och hans hundvakt blir Frösåkers pro Matz Evensson.

Britterna anländer till V'ästerås flygplats.

Det svenska laget har fått behandling av Fascia-klinikens specialister – två var utlovat med det kom fyra stycken och alla spelare har haft något liten skavank som är åtgärdad. Alla utom Lars Svahn som inte vågade då han låg ett under par efter nio – känns bra tyckte han, men vi övriga har alltså fått oss en duvning. Stort tack till Fascia-kliniken och dess medarbetare!

I morgon onsdag börjar det med bästbollar och sedan singlar på torsdag."

--- Tidigare artikel ---

Våra herrar möter Storbritannien i årets sista landskamp. Vi spelar på Frösåker GCC, med inspel tisdag 10 oktober och själva landskampen 11-12 oktober.

Banan är jättefin och greenerna är snabba, dvs. de bästa förutsättningar för våra spelare att försvara förra årets vinst.

Du hittar vår laguppställning och annan information om landskampen här.

Så snart vi har resultat att redovisa, får du dem här på hemsidan.

Vi önskar vårt lag ett stort lycka till!

Pokalen. Vi har två inteckningar och UK en.
Matchresultat, bästbollar dag 1
Hämta
Matchresultat, singlar dag 2
Hämta

Tillbaka till alla nyheter