Vi vann herrlandskampen mot Danmark stort

August 21, 2023

Vi vann även andra dagens singlar stort, och vann därmed också hela landskampen med stora siffror.

Ett stort grattis till hela laget!

På fotot ovan har våra kaptener Anders och Lars tagit emot pokalen av den danske kaptenen Hans Larsen.

Ulf Gejrot, en av många i laget som vann båda dagarna, skriver så här om landskampen:

”'Danskkrossen' fortsatte under dag 2. Slutresultatet blev hela 40-14 i Sveriges favör.

Andra dagens singelspel dominerades av Sverige och 'storchefen' Lasse Flodman kunde stolt lyfta lanskampbucklan efter dagens spel. Landslagsbanketten som inmundigades på Rusthållargården var mycket uppskattad av båda lagen. Sammanfattningsvis var det mycket god och kamratlig stämning under landskampen.

Danskarna tyckte trots de relativt stora segersiffrorna att matcherna var jämna och de ser fram emot nästa års landskamp. Den danske lagkaptenen Hans Larsen var säker på att 'de röde' tar revansch nästa år."

Du kan hämta hem båda dagarnas resultat match för match allra längst ner i denna artikel.

Hela vårt duktiga lag på rad.

--- Gårdagens artikel nedan ---

Vi leder herrlandskampen efter första dagens bästbollar med 15-3.

I perfekt golfväder har vi spelat första dagens bästbollar. Vi tackar vår lyckliga stjärna att matchen inte gick förra veckan när regnet vräkte ner och man stängde banan under flera dagar. Vi skred till verket med stor respekt för motståndarna och kom ut med den osannolikt stora ledningen 15-3. Du kan hämta hem resultaten match för match längst ner i denna artikel.

Vi tänker emellertid inte låta det stiga oss åt huvudet utan kommer att ta oss an morgondagens singlar med samma ödmjuka respekt som vi hade i morse. 

Banan är utmanande. Inte så lång men med sega ruffar och en del smala fairways som manar till prickskytte. Vätan från förra veckan gör också att man inte får någon gratis rull. Vi tror att det gynnat våra spelare eftersom vi har fler låghandicappare som slår långt.

Ikväll blir det kamratmiddag.

Rapport från kaptenerna Anders och Lars

--- Tidigare artikel nedan ---

Idag måndag spelar vi in på fina S:t Arild GK i Skåne och sedan spelar vi landskampen under tisdag-onsdag. Vi har vunnit de senaste tio landskamperna mot danskarna, men i år kommer de med ett riktigt bra lag så vi får se om vinstsviten håller sig.

Vi håller i alla fall naturligtvis alla våra tummar för vårt lag, som i år leds av lagkaptenerna Lars Flodman och Anders Nyström. De kommer löpande att ge oss resultatrapporter från landskampen här på hemsidan.

Du hittar information och vår laguppställning här.

Vi önskar vårt lag ett stort lycka till!

Matchresultat bästbollar dag 1
Hämta
Matchresultat singlar dag 2
Hämta

Tillbaka till alla nyheter