Tio Majorvinnare på Hook. Matz Evensson var vår gäst

May 11, 2024

Årets första Major, och OM 9-10, avgjordes i strålande försommarväder på Hooks GK:s båda banor. Många fina resultat, även om det var lite mer utmanande spel andra dagen. Vinnarna i våra tio klasser behärskade dock spelet båda dagarna och korades som värdiga Majorvinnare.

Medaljer och presentkort på Dormy, samt vår fina Major-pin till vinnarna, delade vi som vanligt ut till de bästa i våra tio klasser.

Bertil Josefsson och Bertil Ögren hade samma score i H75 brutto, men Bertil Josefsson hade en lite bättre sistarunda och fick därmed pryda kavajslaget med vår Majorpin som segrare. Bertil Ögren fick istället guldmedaljen och Majorpin som segrare i H75 netto. I H65 brutto vann Jan Wedsberg och av bara farten gick han också till topps i H65 netto. Men eftersom man inte får medalj i båda klasserna gick guldet istället till Bertil Nilsson, som - liksom Jan - hade två stabila rundor. Thomas Nilsson var nu tillbaka i vinnarspåret och vann H55 brutto med god marginal. Stefan Larsson fick guldmedaljen och vår Majorpin i H55 netto.

Tiina Lehtola vann ånyo D60 brutto, denna gång följd av Märit Högström. I D60 netto tog en av våra nya medlemmar, Susanne Paulsson, hem guld och Majorpin, följd av Eva Sandberg på silverplats. I D50 brutto vann ånyo Åsa Gingdal, denna gång med god marginal före Anette Lundin Larsson och Loredana Petrini- Wahlström, som hade samma score men där Annette hade en bättre sistarunda. Uraiwan Wallberg fick guldmedaljen i D50 netto och Åsa Vagland fick silvermedaljen.

Du hittar alla resultat från tävlingen här.

Årets slag på Hook, barfota i strandkanten, hittar du här.

Matz Evensson avslöjade hemligheter

Vi hade den stora förmånen att ha golfexperten Matz Evensson, headpro på Frösåker GCC, som vår gäst på Hook. Han inledde med att berätta för oss hur vi ser till att få RÄTT utrustning i vår golfbag; och det betyder inte alltid att vi ska köpa nytt. Matz var också med oss under middagen på söndagskvällen och pratade golfens historia och kryddade med ett antal dråpliga anekdoter från golfhistorien.

Vi spelar ju nästa OM-tävling på Matz bana, Frösåker GCC. Kontakta gärna Matz i förväg om ni har frågor till honom eller vill att han ska hjälpa er med er utrustning.

Matz Evensson föreläste för oss om utrustning.

Fotot högst upp i artikeln visar medaljörerna i D60-klasserna. Nedan övriga medaljörer, samt lite annat.

Medaljörerna i D50.
Medaljörerna i H75.
Medaljörerna i H65.
Medaljörerna i H55.

Våra OM-tävlingar lockar hela familjerna i allt större utsträckning.
En fin stilstudie av vår TD.

Tillbaka till alla nyheter