Vi vann mot UK - "we are still the best in Europe"

October 10, 2022

Inte ens britterna kan stoppa oss i år. Vi slog dem både i singlarna (dag 2) och i bästbollarna (dag 1) i herrlandskampen på East Berkshire GC, som avslutades idag. Singlarna vann vi med 20,5 mot 15,5 och bästbollarna med 11,5-6,5. Det ger en sammanlagd vinst på 32-22 i denna årets sista landskamp. En fantastik final på ett suveränt år.

Lagkapten Jan Andhagens kortrapport efter vinsten: "We won the match! We are still the best in Europe."

Lagkapten Jan Andhagen tar emot pokalen från britternas lagkapten.
Laget inför tävlingen.

--- Tidigare artiklar nedan ---

Rapporten från lagkapten Jan efter första dagens spel i landskampen på East Berkshire GC mot UK var kortfattad men samtidigt mycket positiv: "Sweden 11,5 vs England 6,5. So far so good!" En bättre start mot de revanschsugna britterna kunde vi inte önska.

Nu laddar vi inför morgondagens singlar, och då spelar vi om dubbelt så många poäng som idag. Inget är alltså klart ännu.

Bilden ovan: Även om det var lite ofokuserat i laget vid fotograferingen, samlade herrarna ihop sig och spelade vägvinnande golf i bästbollarna under första dagens spel.

--- Gårdagens artikel nedan ---

Årets sista landskamp spelar vi på East Berkshire Golf Club strax väster om London i England, nu under tisdag-onsdag 11-12 oktober. Våra herrar möter - i en ren bruttolandskamp - ett mycket taggat brittiskt lag, som nu verkligen vill visa vem som är bästa herrnationen i Europa, efter att ha blivit snuvade på guldmedaljerna av oss svenskar i två av de tre bruttoklasserna på årets EM.

Ni är mycket välkomna hit till denna "vänskapliga" landskamp, säger den brittiske lagledaren med tydliga citat-tecken kring det vänskapliga.

Precis som i Ryder Cup, spelar vi tolv spelare i varje lag, med bästbollar under dag 1 och singel dag 2.

Vi i SSG ställer upp med nästan idel guldmedaljörer från årets EM-lag, och önskar dem stort lycka till i kampen mot britterna.

Vi ger dig resultaten från landskampen här på hemsidan, så snart vi har dem framme.

Senast vi spelade mot UK på brittisk mark var 2018. Då förlorade vi stort. Men sedan vann vi stort på hemmaplan år 2019, och nu - efter ett par års pandemiuppehåll - är det dags igen att möta UK.

Tillbaka till alla nyheter