Dan, Bertil, Åsa, Bob och Jan vann Minitour i Halmstad

October 20, 2020

Minitouren på Halmstad GK:s Norra bana avgjordes över 36 hål, 18-19 oktober, och nedan presenterar vi alla som kom på pallen i våra sex olika klasser. De båda tävlingsdagarna utgjorde samtidigt höstens femte och sjätte OM-tävling, och du hittar de uppdaterade OM-rankinglistorna här.

Minitourens H65-brutto-klass vanns av Dan Markdalen på 151 slag. På andra plats kom Bengt Wernersson på 157 slag; samma antal slag som Ernie Åhsberg men med bättre score på de sista 9 hålen. Ernie kom därmed trea. H65-netto vanns av Bertil Nilsson på utmärkta 144 slag netto, efter jämt och stabilt spel båda dagarna. Bengt Wernersson kom på andra plats och på tredje plats kom Lars Flodman. Ingemar Karlsson hade samma resultat som Lars, men har lite högre handicap och kom därmed fyra.

I D50-brutto gick Åsa Johansson båda rundorna på finfina 79 slag brutto, dvs. sammanlagt 158 slag över två dagar, och vann med betryggande marginal före Ewa Sjölin på andra plats och Camilla Remstedt på tredje plats. Ytterligare några slag bakom Camilla kom Tiina Lehtola på fjärdeplats. Tiina hade samma resultat som femman Susanne Thorell men hade en bättre score på de sista 18 hålen. Åsa Johansson vann även D50 netto (146 slag netto). På andra plats kom sedan en trio spelare på 151 slag netto. Lägst handicap av dessa har Camilla Remstedt, som därmed kom tvåa, därefter Jeanette Johansson som trea och Marie Mian som fyra.

Bob Bäckstedt spelade en i det närmaste felfri andrarunda, med en avslutande birdie på 18:e hålet som pricken över i, och tog därmed hem förstaplatsen i H55 brutto på fina 149 slag. Ulf Bergstrand kom tvåa på 153 slag. Tomas Persson och Kent Nilsson hade båda 154 slag, men Tomas hade något bättre sista 18 och kom därmed trea, med Kent på fjärdeplatsen. I H55-netto vann Jan Wedsberg på utmärkta 143 slag netto, följd av Bob Bäckstedt två slag efter på andra plats och Magnus Johansson på tredje plats. Johnny Svensson kom fyra.

Ett stort grattis till alla er som placerade er på prispallen i våra sex olika klasser på Minitouren. Ni kommer alla att få priser– ett SSG-presentkort – skickat till er via mail. Och eftersom vi inte delar ut mer än ett presentkort per person och tävling, kommer även fjärdeplats-placerade Ingemar Karlsson, Tiina Lehtola, Marie Mian och Johnny Svensson att få presentkort. Bengt Wernersson, Åsa Johansson, Camilla Remstedt och Bob Bäckstedt kom ju på pallen i både brutto och netto, men kan alltså bara få ett presentkort vardera.

Du hittar samtliga resultat från Minitouren och från de tvåenskilda OM-dagarna på Min Golf här.

(Observera att även de som endast spelade en dag anges i resultatlistan för båda dagarna, men dem ska du naturligtvis bortse ifrån när det gäller Minitourens resultat över 36 hål (två dagar) eftersom de bara spelat 18 hål och därmed inte deltog i Minitouren. De deltog bara i en av OM-dagarna.)