Golf Hela Livet - Stärka mental och fysisk hälsa

May 23, 2023

Mental träning - Jenny Hagman

Vi behöver alla bli starkare mentalt i vår golf, inte minst när vi tävlar internationellt. Därför inleder SSG nu ett samarbete med den meriterade mentala coachen Jenny Hagman. Jenny är PGA-tränare med mental träning som specialitet och driver bl.a. kurser och resor tillsammans med Helen Alfredsson, som ju gästade oss på Hook ifjol, och bl.a. gav oss en del fina svingtips för närspelet.

Jenny Hagman höll en fantastiskt innehållsrik föreläsning om mental träning för oss på Hook den 14 maj. Du hittar en sammanfattning av hennes föreläsning i pdf-filen längst ner i denna artikel. Och oavsett om du hade möjlighet att delta på hennes föreläsning på Hook eller inte, så vill vi att du tar till dig av det Jenny skriver i sin sammanfattning nedan. Vi har även en uppföljning med Jenny den 4 juni kl. 17.00 via länk, som du kommer att få en inbjudan till.

I den andra pdf-filen längst ner i artikeln har Jenny också givit oss ett antal tips att börja sin mentala träning med.

Jenny kommer även att följa med oss på vår Höstresa till Spanien i november. Du har fått en inbjudan till Höstresan i mail. Mer information kommer även här på hemsidan inom kort.

Som medlem i SSG ger Jenny oss även rejäla rabatter på sin innehållsrika bok om mental träning och på sina onlinekurser:

Onlinekurs i Mental träning för golfare finns här. Som SSG-medlem får du 50 % rabatt. Använd koden: SVSENIOR23 när du checkar ut så får du rabatten.
Här ingår föreläsningar om grunderna i mental träning och övningar, ljudfiler, meditationer, fysträningspass för golfare och 4 yogapass för golfare.

Jennys bok "Stolt, stark och säker – en bok om helhetsträning för golfare". Som SSG-medlem köper du den till inköpspris + frakt (220 kr + frakt)
Maila Jenny på info@jennyhagman.com om du vill beställa den så skickar hon den signerad.

Fysisk hälsa - Fascia-behandling

Under devisen Golf hela livet, intensifierar vi nu även arbetet med vår fysiska hälsa. Vår medlem Hans Bohlin, som startade Fasciaklinikerna – som nu är etablerade över hela Sverige – berättade under Majormiddagen på Hook om den behandlingsmetod som blir alltmer populär bland SSG:s medlemmar: en bindvävsbehandlingsmetod för minskad smärta, avslappning och ökat välmående. Var du inte på plats på Hook, så har Hans gjort en kort video om hur Fascia kan hjälpa oss golfare. Du hittar videon här, där du också kan boka behandling.

Hans gav oss SSG-medlemmar också ett fint erbjudande om vi vill prova Fascia-behandling på någon av Fasciaklinikerna:

Du får 50% rabatt på Fascia-diagnos, som är ett lämpligt första besök på Fasciakliniken. (Ange rabattkoden SSGFK14 i meddelandefältet när du bokar Fascia-diagnosen, så får du det reducerade priset när du betalar din diagnosbehandling på plats på kliniken.)

Du får även 15% rabatt på de kosttillskott som kliniken säljer. (Ange rabattkoden SSGFK14 vid betalningen, när du handlar kosttillskott i Shopen på Fascia-hemsidan.)

Gå in på länken här och boka både diagnosen och Fascia-behandlingar, samt handla i deras SHOP. På länken hittar du alltså även videon med Hans.

Digital kurs, 90% rabatt under maj: Vill du fördjupa dig ytterligare om Fascia, finns en ny digital kurs som sammanfattar allt om Fascia: kroppen, vetenskap, olika perspektiv och hur man i praktiken förhåller sig till sin egen levande kropp. Ordinarie pris är 890 kr men under maj månad 2023 får man 90 % rabatt med koden FK90.

Klicka här för att komma till kursen. Läs mer om vad kursen handlar om här.

Golf Hela Livet

Att SSG nu inleder ett samarbete med Jenny Hagman och med Fasciaklinikerna är alltså en medveten satsning för att kunna stärka vår fysiska och mentala hälsa. Så att vi ska kunna spela golf länge än. Vår devis är ”Golf Hela Livet”.

Jenny Hagmans föreläsning
Hämta
Jennys tips och råd
Hämta

Tillbaka till alla nyheter