Guld till Jonny, Thomas kom 7:a, bruttolaget 6:a, nettolaget 8:a

July 1, 2023

"And the winner of the individual gold medal in the ESGA Cup is... (lagom lång paus) ...Jonny Westberg!"

Aldrig tidigare har någon av våra spelare vunnit den individuella tävlingen på H55-EM. Därför är Jonnys bedrift extra stor. Att spela riktigt bra golf i tre dagar i sträck är en prestation att beundra - och att fira. Jonny bjöd oss alla på champagne efter att han fått guldmedaljen om halsen. Så firar en vinnare och en gentleman. Ett stort grattis från oss alla.

Tre bra dagar hade också Thomas Nilsson, vår kapten för bruttolaget. Han slutade på en individuell sjundeplats, endast två slag från medaljplatsen. Bra jobbat!

Våra lag spelade stabilt under den tredje och sista dagen. Bruttolaget avancerade en plats upp till 6:e och nettolaget behöll 8:e-platsen från igår.

Vi summerar därmed ännu ett bra EM - med guldglans och stabila laginsatser.

--- Tidigare artikel ---

Tidig fredagsrapport: Till sist fick vi alla resultaten för dag 2. Nettoherrarna spelade riktigt bra under andra dagen och tog sig upp ordentligt i resultatlistan, från 15:e till 8:e plats. Bruttoherrarna spelade lite sämre dag 2, och tappade därmed ett par placeringar till 7:e plats.

Idag spelar båda våra lag sent; samtidigt med ledarbollarna, så vi kommer inte ha några resultat förrän sent ikväll eller imorgon bitti.

Du kan själv följa resultaten på ESGA:s hemsida.

--- Onsdagens artikel ---

Vårt bruttolag vid H55-EM i Portugal ligger 5:a efter första dagen, endast några få slag från prispallen.

Nettolaget ligger 15:e, men har även de bara några slag upp till topp-10.

H55-EM spelas på Royal Obidos GC och West Cliffs GC i Portugal. Vi deltar med lag i både bruttoklassen (Championship) och nettoklassen (Cup). Information och resultat finns på ESGA:s hemsida.

Du hittar våra laguppställning här.

Vi önskar alla våra lag ett stort lycka till !

Tillbaka till alla nyheter