KM avgjort med både särspel och HIO

August 25, 2020

Det krävdes särspel i H65-brutto för att kora en segrare. Ernie Åhsberg och Dan Markdalen kom in på samma resultat efter 36 hål. Ernie drog dock det längsta strået i särspelet och vann H65-brutto. (På fotot ovan ser vi en koncentrerad Ernie på puttinggreen före rundan.) På tredje plats i H65-brutto kom Anders Grufman. H65-netto vanns av Hans Axelsson efter jämt och stabilt spel båda dagarna. Rolf Holme kom på andra plats och på tredje plats kom Mats Eriksson. Håkan Andersson hade samma score som Mats, men har högre handicap och kom därför fyra.

I D50-brutto behöll Åsa Johansson sin ledning från första dagen och vann före Tiina Lehtola på andra plats och Kaija Niemi på tredje plats. Tiina ledde efter första dagen i D50-netto-klassen, och höll undan för konkurrenterna under dag två och vann. På andra plats i D50-netto kom Uraiwan Wallberg och Kaija Niemi tog tredjeplatsen även i denna klass.

Bob Bäckstedt hade bäst score i H55-brutto både dag 1 och dag 2 och vann följdriktigt klassen. Tomas Person kom tvåa. Tredjeplatsen vanns till slut av Jan Andhagen. Han hade samma score som fem andra spelare, men bättre sistarunda och bättre avslutande 9 hål än de övriga. De som hade samma score som Jan var: Peder Johansson, Lars Göransson, Jan Karmakar, Lars Andersson och Giovanni Penco, och de placerade sig alltså på plats 4-8 i H55-brutto. I H55-netto vann Bo Rydén, följd av Giovanni Penco på andra plats och Magnus Johansson på tredje plats.

Koncentration och glada miner på Frösåker

I H55-klassen deltog även Hans Nylander. Han kom lite längre ner i den totala prislistan, men med sin hole-in-one på nionde hålet fick han ändå känna sig som en segrare. Ett stort grattis till din HIO Hans! (På vår Facebooksida finns en fin bild på Hans när han just plockat upp bollen ur hål på nian.)

Ett minst lika stort grattis till alla er som nämns ovan och som placerade er på prispallen i våra sex olika klasser. Ni kommer alla att få priser – ett SSG-presentkort – skickat till er via mail. Och eftersom vi inte delar ut mer än ett presentkort per person och tävling, kommer även fjärdeplats-placerade Carina Hemmälin och Lena Apelgren att få varsitt presentkort i D50-brutto respektive D50-netto. Tiina och Kaija kom ju på pallen i både brutto och netto, men kan bara få ett presentkort vardera.

Du hittar samtliga resultat från KM och de två enskilda speldagarna på Min Golf här.

(Observera att även de som endast spelade en dag anges i resultatlistan för båda dagarna, men dem ska du naturligtvis bortse ifrån när det gäller KM:et eftersom de bara spelat 18 hål och därmed inte deltog i vårt 36-håls-KM. De deltog bara i en av OM-dagarna.)