Minitouren på Sand avgjord; låga scorer krävdes

September 29, 2020

Minitouren på Sand GC avgjordes över 36 hål, 27-28 september, och vi ger dig vinnarna i alla våra sex klasser nedan. De båda tävlingsdagarna utgjorde samtidigt höstens tredje och fjärde OM-tävling, och du hittar de uppdaterade OM-rankinglistorna här.

Minitourens H65-brutto-klass vanns av Anders Grufman på fina 147 slag. På andra plats kom Ernie Åhsberg och på tredje plats i H65-brutto kom Carl Roos Af Hjelmsäter. Dan Markdalen hade samma resultat som Carl, men lite sämre score på sista 18 hålen, och kom därmed fyra. H65-netto vanns av Lars Meltzer efter jämt och stabilt spel båda dagarna. Börje Bäck kom på andra plats och på tredje plats kom Lars Kvist (högre hcp).

I D50-brutto behöll Ewa Sjölin sin ledning från första dagen och vann ganska komfortabelt före Eva Hildebrand på andra plats och Åsa Vagland på tredje plats. Anna-Greta Malm hade samma resultat som Åsa, men lite sämre score på sista 18 hålen, och kom därmed fyra. Jeanette Johansson vann D50 netto på utmärkta 140 slag netto. Marginalen ner till Ewa Sjölin på andra plats blev till slut ganska stor. Annelie Fors tog tredjeplatsen och Anna Greta Malm kom fyra även i denna klass.

Bo Sandberg, en av alla våra nya medlemmar, vann H55 brutto på fina 149 slag. Tomas Persson kom tvåa och Bob Bäckstedt trea (sämre sista 9). I H55-netto vann Christer Gustafsson, följd av Jonny Westberg på andra plats och Johnny Svensson på tredje plats.

Ett stort grattis till alla er som placerade er på prispallen i våra sex olika klasser på Minitouren. Ni kommer alla att få priser – ett SSG-presentkort – skickat till er via mail. Och eftersom vi inte delar ut mer än ett presentkort per person och tävling, kommer även fjärdeplats-placerade Anna-Greta Malm att få ett presentkort i D50-netto. Ewa Sjölin kom ju på pallen i både brutto och netto, men kan alltså bara få ett presentkort.

Du hittar samtliga resultat från Minitouren och från de två enskilda OM-dagarna på Min Golf här.

(Observera att även de som endast spelade en dag anges i resultatlistan för båda dagarna, men dem ska du naturligtvis bortse ifrån när det gäller Minitourens resultat över 36 hål (två dagar) eftersom de bara spelat 18 hål och därmed inte deltog i Minitouren. De deltog bara i en av OM-dagarna.)