En händelserik Major på Hooks Herrgård

May 10, 2023

Vår OM 9-10 - och tillika Major - spelades i solsken och värme, med ett kort avbrott för åska och hagel under andra dagen. Det var dock inget som bekom våra duktiga medlemmar, som spelade utmärkt golf i alla klasser.

Majorvinnarna: D50-brutto vanns av Åsa Gingdal och D50-netto av Pia Berntsson. I D60-brutto vann Marie Göthberg och i D60-netto fick Eva Eriksson guldmedaljen. H55-brutto vann av Thomas Nilsson och Stefan Larsson vann H55-netto. Med två birdies på de två sista hålen tog sig Ulf Sallnäs ända upp till toppen i H65-brutto och vann. Håkan Andersson segrade i H65-netto. Bertil Ögren vann H75-brutto och vår förre ordförande Lars-Erik Ulin fick guldmedaljen i H75-netto. Grattis till er alla, såväl vinnarna som övriga medaljörer.

Du hittar alla resultat här.

"Nakenvideo": I bara kalsongerna slår här Olle Strand dagens slag på ett av Parkbanans sjöhål, påpassligt filmat av Roberto Passuello.

Bilden ovan visar medaljörerna i H55-klasserna och nedan hittar du medaljörer i de övriga klasserna.

Medaljörerna i D50-klasserna
Medaljörerna i D60-klasserna
Medaljörerna i H65-klasserna
Tre av medaljörer i H75-klasserna (övriga hade lämnat innan fotot togs).
Ny sponsor för våra presentkort för prisborden är Dormy. Här visar Ingemar Karlsson upp sitt presentkort. (Foto: Thomas Ekman.)

---- Tidigare artikel nedan ----

Nu är det dags för årets första Major-tillfälle, 14-15 maj på Hooks Herrgård, och då gör vi det som vanligt lite extra festligt och informativt.

Nya SSG-kläder

Vi utökar nu vår kollektion i samarbete med vår klädpartner Golf Fashion Online och på Hook kommer vi att visa upp vår nya mörkblå SSG-jacka och vår nya mörkblå SSG-tröja, båda med SSG-logga på. Vår ambition är sedan att du som medlem - redan inom någon vecka - ska kunna beställa både jackan och tröjan online direkt från Golf Fashion Online.

Mental träning med Jenny Hagman

Vi behöver alla bli starkare mentalt i vår golf, inte minst när vi tävlar internationellt. Därför inleder SSG nu ett samarbete med den meriterade mentala coachen Jenny Hagman. Jenny är PGA-tränare med mental träning som specialitet och driver bl.a. kurser och resor tillsammans med Helen Alfredsson, som ju gästade oss på Hook ifjol.

Efter rundan på söndag 14 maj, cirka kl. 17.00, samlas vi i Konferenshuset (huset invid klubbhuset), där Jenny startar sitt mentala coachningsarbete med oss under en intensiv timme. Alla är välkomna; inte minst du som är inställd på att spela med i våra lag på EM och landskamper under året. (Under maj och juni har vi sedan uppföljningstillfällen med Jenny, för att stärka oss ytterligare inför årets internationella tävlingar.)

Fasciaklinikerna

Under devisen Golf hela livet, intensifierar vi nu även arbetet med vår fysiska hälsa. Vår medlem Hans Bohlin, som startade Fasciaklinikerna – som nu är etablerade över hela Sverige – berättar under Majormiddagen på söndagskvällen om den behandlingsmetod som blir alltmer populär bland SSG:s medlemmar: en metod för minskad smärta, avslappning och ökat välmående.

Hans presenterar också ett fint erbjudande för SSG-medlemmar, med 50% rabatt för en inledande Fasciadiagnos.

"Galamiddag"

I år blir Majormiddagen också en SSG-gala där vi – lite mer högtidligt – kommer att uppmärksamma de medlemmar som i höstas fick utmärkelsen Årets Bästa Spelare 2022, samt de lag som tog medaljer på EM under fjolåret. Vi har aldrig tidigare varit så framgångsrika internationellt som vi var under 2022 – det vill vi naturligtvis fira tillsammans.

Och klädseln är valfri på galamiddagen, för den som undrar.

Tillbaka till alla nyheter