Guld, guld, guld och silver på H65/H75-EM i Norge

June 19, 2023

Vilka hjältar vi har!

H75-laget tog guld i bruttoklassen och fick behålla pokalen från i fjol, och Bertil Ögren blev bäste spelare i H75 och fick därmed en andra guldmedalj att hänga runt halsen. UK kom tvåa i H75-brutto, på samma poäng som Sverige men med en sämre sistadag.

H65-netto-laget tog silver, och tog därmed ett kliv högre upp på prispallen än fjolårets tredjeplats, och Bengt Boström blev bäste spelare i H65-netto och kunde därmed även han hänga en guldmedalj runt halsen. UK vann klassen med tre ynka poäng före oss.

I H65-brutto kom vi till slut på en fin 5:e plats. Finland vann, tätt följda av UK.

Ett riktigt stort grattis och tack till alla våra 16 spelare, på ett - för SSG ännu en gång - mycket framgångsrikt EM!

H75-laget tog guld i bruttoklassen.
H65-nettolaget tog silver.
Bertil och Bengt fick guldmedaljer för bästa spelare i singelspelet.
Gunnel och grabbarna.

--- Onsdagens artikel nedan ---

Våra lag fortsätter att spela riktigt bra på EM i Norge, trots mycket regn och stundtals svårspelade banor. H75-laget gjorde en mycket stark insats idag och tog sig upp till toppen i resultatlistan, både i netto (se fotot ovan) och i brutto, där man nu bara är ett slag efter UK som leder. H65-lagen spelade också stabilt och nettolaget ligger trea, med tätkänning och bruttolaget ligger fyra.

En "Blöt rapport" från lagkapten Janne i H65-brutto:
Riktigt bra spel i regnet idag av de tre bästbollparen i vårt lag! Bäst gick Olle och Janne på fyra under par efter stabilt spel. Lars o Roberto hade -3 efter att Lars gjorde birdie på det svåra 18de idag också! Blötast var Ulf och Stig då de inte hade hört sirenerna för regnavbrottet utan de fortsatte att spela och tappade tre slag sista två på dyblöta greener och kom in på +1. Efterlängtat regn av många men inte av oss men efter 1,5 timmes avbrott återupptogs spelet igen i fint väder! Vi tog in lite på täten och vi fortsätter att titta uppåt mot medaljer!

Imorgon spelas singlarna och då är det lika många scorer som räknas, som de två första dagarna tillsammans. Så ännu kan mycket hända.

Du hittar EM-resultaten på rullistor här (en bit ner på den sidan).

Är du resultatnörd så går du in här, sedan scrollar du ner till ESGA-tävlingarna. När du klickar på en av dem hittar du resultaten under "Leaderboard".

"Här laddar vi för morgondagen"
Torkning av klubbor efter regniga dagar.

--- Tisdagens artikel nedan ---

Alla våra lag har börjat mästerskapet på ett mycket bra sätt. H65-netto-laget leder t.o.m. sin klass. H75 är tvåa i bruttoklassen och delad fyra i nettoklassen. H65-brutto-laget ligger också delad fyra. En jättebra start av alla.

Rapport från H65-netto-laget: Vi är i ledning efter första dagens spel. Berglund/Boström briljerade med 43 poäng och Axelsson/Andersson hängde på med 40 poäng. Ericsson/Lundin tätt efter med 38 poäng trots regnskurar under hela dagen och svårbemästrade greener. Det är mästerskaps-stämning med rondtider över 6 timmar.

Rapport från lagkapten Janne i H65-brutto:
Inte samma lysande öppning som i Italien i fjol men H65-brutto-laget ligger 4a i duggregnet på -5! Finland spelade jättebra och leder på -10. Lars och Robban sa att de kompletterande varandra fint i bästbollen och var bäst av svenskarna på -3. Olle o Janne hade lite jobbigt mellan varven men landade på -2 efter bra spurt. Kämparna Ulf o Stig kom igen efter en riktig tuff start och hamnade på par. Det är ett riktigt stort arrangemang och många internationella spelare som vi lärt känna genom åren. Jättetrevligt här trots efterlängtat regn och gänget har lovat att spela ännu bättre morgon!

- Stigs rapport från inspelsdagen på EM:

Inspelet avklarat på banor av skiftande kvalitet. Vintern har varit tuff i Norge. H75 verkar ha dragit vinstlotten, banan var mycket fin enligt Flodman. H65 netto har kanske den minst bra banan, lite lurviga greener, kanske blir bättre idag. Vår (H65 brutto) har en omväxlande bana med skiftande slingor, hyfsade greener. Lägesförbättring gäller på alla banor.  

Pampiginvigning, fotografering och välkomstmiddag med mycket mat samt glada tillrop.

Nu till banan och kämpa i regnet.

---- Tidigare artikel nedan ----

Vi åker med tre starka lag till H65/H75-EM även i år. Idag måndag har vi spelat in, och även ställt upp oss för fotot ovan på invigningsbanketten. Imorgon börjar mästerskapet med bästbollar under de två första dagarna (tis-ons) och singlar den tredje tävlingsdagen (tors).

Du hittar information om årets EM och våra laguppställningar här.

I pdf-filen som du kan hämta hem nedan, hittar du också hur kaptenerna i de tre lagen formerat sina bästbollspar för de två första tävlingsdagarna.

Vi önskar våra lag ett stort lycka till på EM:et!

Bästbollarna dag 1-2 på EM
Hämta

Tillbaka till alla nyheter