Ny hemsida, ny logga och ökad synlighet

June 30, 2020

Vår hemsida har fått ny form under våren och vi har samtidigt fortsatt vårt arbete med att modernisera vår logotype och vår profilering på bana och på web.

Innehållet på hemsidan är detsamma som tidigare, men nu är den utvecklad i ett modernt språk med möjlighet för fler än en person i föreningen att hantera den. Det gör oss mindre beroende av enskilda personers expertkunnande, samt dessas möjlighet och intresse att bistå föreningen. Hemsidan är nu också bättre anpassad till smartphones, eftersom vi vet att alltfler medlemmar läser hemsidan via sina mobiler.

Vår nya logotype, som utvecklades av vår tidigare medlem Benny Larsson, har vidareutvecklats ytterligare under våren. Den har nu fått enhetligare färger, där två av färgerna – den gula och klarblå, som bl.a. finns i vimpeln i loggans mitt – nu är direkt hämtade från den svenska flaggan. Det förstärker föreningens hemvist i Sverige.

Vi har också beslutat att frångå den särskrivning vi tidigare hade i föreningsnamnet; som vi hittills skrivit i tre ord ”Svensk Senior Golf”. Nu skriver vi föreningens namn som ”Svensk Seniorgolf”, precis så som vi också uttalar det. Det blir även mer i linje med våra svenska skrivregler. På engelska heter vi dock fortfarande ”Swedish Senior Golf”.

Vi har också fortsatt arbetet med att vilja öka vår profilering av SSG på våra tävlingar. Det kommer du att märka på flera sätt när du peggar upp på höstens OM-tävlingar. Vi klär då in första tee med en (låg) sarg med vår och våra sponsorers logotyper. Därmed får vi lite av känslan av en proffstävling när vi kliver upp på första tee. Men även i och kring klubbhuset gör vi SSG lite mer synligt än vad vi gjort tidigare.

Tillbaka till alla nyheter