Sand bjuder oss utmanande golf och nyvältade greener…

September 24, 2020

Nu är det dags för höstens andra OM-samling, och Sand GC – tillsammans med vår eminenta tävlingskommitté – har ansträngt sig extra mycket för att så många som möjligt av SSG:s spelsugna medlemmar ska få möjlighet att delta. Trots allt färre ljusa timmar, har de ändå gjort det möjligt för oss att ha upp emot 130 spelare i startfältet. Tack för det!

OM-tävlingar och Minitour

Lördag 26 september spelar vi alltså in på Sand GC:s alltid lika spännande bana, och söndag-måndag 27-28 september tävlar vi. De båda tävlingsdagarna är höstens tredje och fjärde uttagningstävling – 18 hål vardera – för säsongen 2020-2021 (OM3-4, 2021). Spelar man båda dagarna är man dessutom med i den ”Minitour” över 36 hål, som det sammanlagda resultatet för de båda dagarna utgör. Det är också i Minitouren som vi har vårt fina prisbord, i form av SSG-presentkort i olika valörer för de tre bäst placerade spelarna i respektive klass. Under de enskilda OM-dagarna, är det istället själva rankingpoängen som utgör ”priserna”. Resultaten från tävlingen kan du följa här.

Alla måste hålla högt speltempo

Vi har alltså ett i det närmaste överfullt startfält på Sand, och därför måste vi alla anstränga oss extra mycket för att hålla tempo. Kan vi hålla rondtiderna på 4 timmar, eller strax däröver, hinner alla komma runt i god tid innan det blir mörkt.  

Nyklippta och nyvältade greener

När vi nu fått möjlighet att starta från två hål – 1:an och 10:an – har klubben, trots vissa Coronaneddragningar, nu hyrt in extraresurser för oss för att vi ska få perfekta greener rakt igenom. Två greenvältar och två greenklippare står nu redo tidigt på söndag och måndag morgon, från 1:an respektive 10:an, för att ge oss så bra spelförhållanden som möjligt. Det tackar vi extra för!

Sand GC:s 12:e hål är både vackert och utmanande

 

Tillbaka till alla nyheter