Guld, guld, guld, guld och silver på H65/H75-EM

June 26, 2024

Vårt H75-lag tog storslam på EM i Polen. Vann lagtävlingen i brutto med förkrossande 22 poäng över UK, och vann även lagtävlingen i netto av bara farten. Dessutom blev Lars Flodman och Bertil Josefsson bästa bästbollspar och Bertil J. tog också hem den individuella titeln.

På bilden ovan vårt stolta H75-lag och en minst lika stolt SSG-ordförande, som alla poserar med bruttopokalen och sina många guldmedaljer. SSG har nu fyra inteckningar i pokalen (inget annat land har några inteckningar). Vårt H75-lag är helt enkelt bäst i Europa!

H65-bruttolaget kom på en fin andraplats efter UK och poserar på bilden nedan med sina silvermedaljer. Vår kapten i laget, Jan Andhagen (som kom delad trea individuellt, sista dagen), saknas på bilden eftersom han tog ett tidigt flyg till nästa turnering.

H65-nettolaget spelade stabilt men halkade tyvärr ner några pinnhål till en 11:e plats sista dagen.

Du hittar resultaten för H65-lagen och H75-laget längst ner i denna artikel och på ESGA:s hemsida.

Glada silvermedaljörer i H65-brutto
Alla på scen under invigningen
Uppställning landsvis på invigningen
Alla fanbärarna samlade

----------

Nu är vi igång men årets första Europamästerskap. Den pampiga öppningsceremonin hölls idag söndag 30 juni i strålande sommarvärme. Bilden ovan visar hur våra svenska lag ställde upp bakom vår fanbärare, innan vi ledsagades av henne upp på scen för presentation och fotografering.

Vi är tre lag som peggar upp i Polen på två finfina banor söder om Gdansk: H65-brutto, H65-netto och H75 som spelar både brutto och netto. Du hittar alla spelarna i lagen här.

H75 är först ut och spelar sin tävling 1-3 juli och de båda H65-lagen spelar 2-4 juli. Du hittar information om EM:et, och kan följa resultaten, på ESGA:s hemsida.

Vi är försvarande mästare i H75-brutto och har haft flera pallplatser även i H65 de senaste åren, så vi kommer till detta EM med en riktigt god känsla.

På fotot nedan ser du puttinggreen på den bana, Sand Valley GC, som H65-brutto och H75 ska spela och bo på. Ser härligt och avslappnat ut, eller hur!?

Längre ner hotellet där H65-nettolaget bor, och där öppningsceremonin höll idag söndag, med det trevliga namnet Hotel Anders. H65-netto spelar sedan på den närliggande Mazury GC.

Vi önskar alla våra spelare ett stort lycka till i Polen!

Slutresultat H75-brutto
Hämta
Slutresultat H65-netto
Hämta
Slutresultat H65-brutto
Hämta

Tillbaka till alla nyheter