Birdiefest på Edenhof, trots regn och vind

September 13, 2022

Med en 20-metersputt för birdie på 18:e, som pricken över i, landade Anders Klarbring andra dagens och hela OM-tävlingens bästa resultat, när han gick på 69 slag brutto. Ett av de allra bästa resultaten i våra OM-tävlingar på mycket länge. Kjell Bengtsson, som liksom Anders spelar i H65, och Allan Oscarson i H55 var inte långt efter med sina 70 respektive 71 slag dag 2. Och såväl dessa herrar, som många andra, räknade hem ett ordentligt antal birdies - t.ex. hade Ulf Sallnäs 5 birdies sista nio, under dag 1 - trots ihärdigt regnande och stundtals stark vid under båda dagarna. Även nettoresultaten blev riktigt bra, med många scorer under handicap.

Vinnarna i våra många klasser i vår Minitour över två dagar blev som följer:

Bertil Ögren vann H75-brutto på 158 slag och Ingemar Karlsson vann H75-netto på 151 slag netto (samma nettoscore som Lars Wassberg och Tomas Rydén, som dock har lite högre hcp). Med sin fina avslutningsrond, tog sig Anders Klarbring upp på första platsen i H65-netto (samma score som Ulf Sallnäs, som dock har högre hcp). Jan Andhagen vann H65-brutto, med två finfina och jämna rundor på banans par.

I D60-brutto vann vår nya medlem Annelie Holgersson på 164 slag. Annelie vann även D60-netto - vilken fin entré i SSG - men eftersom man inte kan få pris i både brutto och netto på våra OM-tävlingar gick förstapriset i D60-netto Catharina Wöhlecke-Haglund. Åsa Johansson vann D50-brutto på 163 slag och Päivi Jussila vann D50-netto på fina 148 slag netto.

Genom sin fina avslutande runda under banans par, vann Allan Oscarson till slut H55-brutto på 149 slag. Allan vann även H55-netto, men eftersom han redan fått bruttopriset gick förstapriset istället till Andy Babington (endast de som är närvarande på prisutdelningen kan få våra priser i vår Minitour).

Och vi kunde - trots regn och rusk - summera ännu en mycket lyckad OM-tävling, på en fantastiskt bra och trevlig bana. Hit kommer vi säkerligen att återvända.

Du hittar alla resultaten från båda dagarnas spel här.

Bilden ovan visar medaljörerna i H65.

Medaljörer i D50 och D60
Medaljörer i H75, flankerade av våra trogna starters på Edenhof

----- Tidigare artikel nedan -----

Vi är över 100 SSG:are som peggar upp på vår OM-tävling på Edenhof Golf utanför Uppsala på fredag och lördag, 16-17 september.

Du hittar all information om tävlingen här.

Per Backström, som är vår tävlingsledare på OM 3-4, rapporterade följande om Edenhof-banan nu i augusti: ”Just nu TD på Match-SM på Edenhof och jag vill att du berättar följande för SSG:s medlemmar om Edenhof-banan:

  • En bana som i princip är felfri och i en magisk kondition
  • En bana som gavs ett mycket gott renommé efter SM H60 i juli, och är minst lika bra nu under Match-SM
  • En bana som gynnar strategiskt spel och som det verkligen gäller att veta när man skall vara offensiv och när man ska vara defensiv; dvs. perfekt för oss seniorgolfare.”

Tillbaka till alla nyheter