SSG:s Major-tävlingar; en nyhet med guldkant

March 13, 2022

Två OM-tävlingstillfällen kommer från i år att spelas som "Majors", en gång på våren och en gång på hösten. Vår allra första Major blir OM-tävlingen på Hooks GK i mitten av maj 2022. Vår andra Major spelar vi på västkusten, på Partille GK i augusti 2022.

En mötesplats för SSG: Vi vill med dessa Majors skapa en spännande mötesplats, där så många av våra medlemmar som möjligt kan samlas. Därför ger Major-tävlingarna mer OM-rankingpoäng än vanliga OM-tävlingar och därför vill vi göra själva arrangemanget kring Majorn lite festligare för dig som medlem. Samtidigt ger det oss som förening en möjlighet att kunna presentera nyheter och få ut information, och samtidigt ha en direktdialog med många av er medlemmar samtidigt.

Två dagars-tävling, som vanligt: Precis som vi vid alla OM-tillfällen tävlar under två dagar, är även våra Majors tvådagarstävlingar. Och precis som vid övriga OM-tävlingar, ger vi vid våra Majors OM-rankingpoäng för varje enskilt endagsresultat över 18 hål.

50% mer rankingpoäng vid Majors: Men vid våra Majors kommer även det sammanlagda 36-hålsresultatet för de två dagarna att ge OM-rankingpoäng (enligt samma poängskala som vid endagstävlingar; se mer om OM-poängen här).

Prisbord, som vanligt: Vid alla våra OM-tävlingar ger vi priser (medaljer, presentkort m.m.) till de bästa 36-hålsresultaten i varje klass (och till både brutto och netto). Det kommer vi även att göra vid våra Majors. Och kanske ger vi något litet extra, med guldkant, till Major-vinnarna.

I "tyngdpunkten" av vårt medlemsområde: Vi kommer att försöka lägga våra Majors på banor som ligger så nära som möjligt vår medlemsskaras geografiska mittpunkt, för att så långt det är möjligt undvika att enskilda medlemmar får alltför långa resor till dessa Majors. Självklart blir det ändå långa resor för dem som bor långtifrån vår medlemsskaras mittpunkt, men tidigare års OM-tävlingar visar ändå att tävlingarna i dessa regioner lockat flest deltagare från hela vårt medlemsområde.

Tillbaka till alla nyheter