Tre OM-tävlingar i höst – Frösåker, Sand och Halmstad Norra

June 30, 2020

Nu äntligen kan vi börja tävla igen. Vi kör igång i slutet av augusti och många av oss är nu riktigt tävlingssugna, efter en vår med inställda OM-tävlingar och efter beskeden om sommarens inställda EM-tävlingar.

Vår första OM-tävling i höst spelar vi på Frösåker GK den 23-24 augusti. Det är också vårt KM. Anmälan till denna tävling öppnade onsdagen 24 juni kl. 09.00, och tävlingen fulltecknades på några få dagar. Det kan dock fortfarande vara värt att anmäla sig om man vill spela denna tävling – även om man hamnar på reservplats – för vanligtvis får vi ett antal återbud innan tävlingsstart.

Tyvärr var vi tvungna att begränsa startfältet på Frösåker till 132 startande, eftersom SGF i sina Coronaregler endast tillåter start från ett enda hål (vi väljer hål 1). Med start från två hål (1:an och 10:an) hade vi kunnat ta fler deltagare; upp till cirka 145. Om SGF ändrar sina regler under sommaren, och tillåter två-håls-start, så kan vi utöka startfältet.

Höstens andra OM-tävling spelar vi på Sand GK den 27-28 september. Vi öppnade anmälan till denna OM-tävling onsdagen den 1 juli kl. 09.00, och tävlingen blev fulltecknad på några få timmar. Precis som på Frösåker tvingas vi begränsa startfältet p.g.a. Coronareglerna, och eftersom även dagarna är kortare i slutet av september kan vi bara ta 108 startande.

Vanligtvis har vi bara två OM-tävlingstillfällen under höstarna, men eftersom vårens tävlingar blev inställda vill vi från SSG-ledningens sida bjuda våra tävlingssugna medlemmar på ytterligare ett tävlingstillfälle i höst. Den 18-19 oktober spelar vi därför höstens tredje OM-tävling på Halmstad GK:s Norra bana. Vi öppnar anmälan till denna tävling senare under sommaren.

Tillbaka till alla nyheter