Guld, guld, guld, guld, guld, silver, silver, brons…

June 25, 2022

Vårt framgångsrikaste EM någonsin

Aldrig tidigare har vi tagit med oss två pokaler hem från något av alla de EM vi deltagit i. Båda våra bruttolag, H65 och H75, vann sina klasser. Dessutom fick Kjell Bengtsson och Lars Svahn guldmedalj för bästa bästbollsresultat över två dagar i H65 brutto, nämligen fantastiska 63+63=126 slag brutto.

Guldmedaljer fick även Ingemar Karlsson och Bertil Ögren för bästa bästbollsresultat i H75 brutto, och Lars Flodman och Rolf Holme tog hem silvret. H75-laget kom dessutom på silverplats i nettoklassen, och Ingemar Karlsson och Bertil Ögren hade bästa bästbollsresultat även i H75 netto.

I H65-netto hade vi ambitionen att komma topp-tio, för då skulle vi prestera bättre i den klassen än vi gjort på de senaste EM:n. Och bättre blev det, med råge. Vi åker hem med en fin bronsmedalj.

På våra herr-EM är fighten mot de brittiska lagen alltid en sporre. De har prenumererat på pokalen de senaste åren i H65 (tidigare H70). I H75 har de inte varit med. Men vid detta EM deltog de med lag i alla tre klasserna, och vi lämnade dem bakom oss i alla. ”It is toooo bad” sa den brittiska lagledaren när vi träffade honom efter prisceremonin; så gissa om britterna nu åker hem och laddar om till kommande EM.

Du hittar alla resultat på arrangörens länk här.

Åska och hagel avbröt sista ronden

Sista dagens singelspel blev avbrutet och därmed struket från resultatlistan. Ett mycket kraftigt åskväder avbröt ronden på eftermiddagen, när våra lag – som alla gick i ledarbollarna – hade hunnit ungefär halvvägs. Hagel stora som golfbollar föll från skyn, och åskan kom igen i en andra våg, så tävlingsledningen kunde inget annat än att avbryta ronden.

Våra tre lag vid detta EM

Vi deltog med tre lag, H65-brutto (=Super Seniors Championship), H65-netto (=Super Seniors Cup) och H75 som spelade både brutto och netto samtidigt (Masters 75+). I arrangörens resultatlista för Masters står brutto (LORDO) till vänster i listan och netto till höger. Även för Super Seniors Championship anges både brutto (LORDO) och netto, men i den klassen tävlar vi ju bara i brutto, så nettoresultaten har ingen betydelse.

Du hittar laguppställningarna m.m. för våra lag här.

Lagledare Kjell kysser pokalen i H65 brutto.
Lagledare Lars håller segertalet i H75 brutto.'
Lagledare Bosse (t.v.) håller koll på att medaljerna blir de rätta. Arrangören delade nämligen felaktigt ut dem till ungrarna först.
Hela laget inför sista dagens singlar, som alltså blev avbrutna av åska och hagel.
Hagel stora som golfbollar bidrog till att spelet avbröts.

Tillbaka till alla nyheter