Vår äldste medlem har lämnat oss; Svante Bursie blev 85 år

April 23, 2021

Som lagkapten ledde Svante Bursie vårt lag till EM-guld i H70 i Ascona i Schweiz 2005. Det var Svensk Seniorgolfs första lag-EM-guld och en av många höjdpunkter i Svantes över 70 år långa tävlingskarriär. Han ledde även vårt lag till EM-guld i H75-netto i Tjeckien 2017 och vid vårt eget EM i Båstad 2019 blev det ånyo ett lag-EM-guld för Svante, denna gång i H75-brutto. Då var Svante 84 år och den äldste spelaren på hela EM.

Fotot: Så minns vi Svante, som lagkapten med svenska flaggan i hand och med ansvar för sitt lag; denna gång vid H75-EM i Tjeckien 2017.

Svante fick sin första golfklubba vid 5 års ålder, och som 13-åring inledde han tävlingskarriären med en andraplats i Juniorpokalen på hemmaklubben. Han bodde granne med Göteborgs Golfklubb och var medlem i GGK hela livet. Han jobbade dock utomlands nästan hela sin yrkeskarriär och spelade golf och tävlade över hela världen, med stor framgång. Läs gärna den sammanfattning av Svantes golfkarriär som var publicerad i GGK:s klubblad från 2013 och som bilagts nedan.

Svensk Seniorgolf låg Svante mycket varmt om hjärtat och han var alltid aktiv i diskussionen och arbetet med föreningens utveckling. Vår pokal för årets bästa nettospelare på herrsidan bär hans namn, vilket ger den extra dignitet. Det är vi stolta över.

Som god kamrat och gentleman minns vi Svante med stor värme och aktning. Han blev 85 år.

Om Svante Bursie i GGK:s klubblad från 2013
Hämta

Tillbaka till alla nyheter