Vi är nu bäst i Europa, på herrsidan

October 1, 2022

Vi toppar nu Europarankingen på herrsidan; en enastående bedrift av våra lag och en fantastisk utveckling för oss i Svensk Seniorgolf under de senaste åren.

ESGA (European Senior Golf Association), som är värd för Europamästerskapen på herrsidan, publicerade i dagarna rankingen för 2022. Sverige och SSG ligger i topp i hela tre av de sex klasser som lag-EM för seniorer spelas i. Inget annat land har så många förstaplatser.

Rankingen avspeglar de riktigt stora framgångar vi svenskar haft på årets Europamästerskap, med medaljer i hela fem av de sex EM-klasserna - två guld, ett silver och två brons - men speglar även de pallplatser vi haft vid tidigare års EM, några år tillbaka.

Du hittar hela ESGA:s ranking för de olika klasserna här.

Vi har nu också den högsta sammanlagda rankingpoängen (1747) av alla ESGA:s medlemsländer (se tabellen längst ner i denna artikel). Det visar på den stora bredd av mycket duktiga golfare som vi nu har i SSG.

En tro på oss själva: Under de senaste åren har vi successivt byggt upp en allt bättre standard på våra lag och - inte minst - en tro på oss själva, som nu burit frukt på allvar. Vi ser nu med stor tillförsikt fram emot nästa års EM.

Mängder av svenska flaggor på ESGA:s hemsida.

Tillbaka till alla nyheter