Våra herrar topp-tre i ESGA:s summaranking

October 15, 2023

I fjol toppade vi Europarankingen på herrsidan, när man räknar samman alla ESGA:s sex EM-klasser. I år hamnar vi på en fin tredjeplats, tätt efter Italien och UK (se tabellen nedan). En enastående bedrift av våra herrlag att ha etablerat oss i toppen i Europa.

ESGA (European Senior Golf Association), som är värd för Europamästerskapen på herrsidan, publicerade nyligen rankingen för 2023. Förutom tredjeplatsen i summarankingen toppar SSG två av de sex enskilda klasser som lag-EM för seniorer spelas i. Det är bara vi och UK som har två förstaplatser (se bilden ovan). Vi toppar rankingen i H65 netto (Super Seniors Cup) och i H75 brutto (Masters Gross).

Du hittar hela ESGA:s ranking för de olika klasserna här.

Rankingen avspeglar de stora framgångar vi haft på de tre senaste årens Europamästerskap, med medaljer under ett eller flera år i hela fem av de sex EM-klasserna.

En tro på oss själva: Under de senaste åren har vi successivt byggt upp en allt bättre standard på våra lag och - inte minst - en tro på oss själva, som nu burit frukt på allvar. Vi ser nu med stor tillförsikt fram emot nästa års EM.

Tillbaka till alla nyheter