ESGA Masters

SSG stod värd för ESGA Masters i juni 2019

I slutet av juni 2019 arrangerade vi ESGA Masters, dvs. EM för H70 och H75. ESGA Masters samlade 250 deltagare från över 20 länder i Båstad. Du hittar resultat och foton från tävlingarna på denna länk:

ESGA Masters 2019

Guld, Guld, Silver,Silver, Silver och fyra Brons på ännu ett fantastisk H70/H75-EM

För tredje året i rad ställde vi upp med tre lag på ESGA:s H70/H75-EMoch för tredje året i rad hade vi stora framgångar med våra lag. EM är i första hand ett lagmästerskap, men även individuella priser och priser för bästa fyrboll-bästbollspar delas ut i samtliga klasser.Följande klasser spelades på EM i Båstad:
H70 brutto(ESGA Masters Championship 70+). Spelform: slagspel scratch.
H70 netto(ESGA Masters Cup 70+). Spelform: poängbogey med handicap.
H75 brutto&netto (ESGA SuperMasters Trophy 75+).
Spelform: poängbogey, där både brutto- och nettoresultaten räknas, dvs. resultaten både utan handicap och med handicap. I alla dessa tre klasser spelar man fyrboll bästboll undertävlingsdag 1 och 2, och därefter singelspel under dag 3.

Vårt H75-lag vann lagguldet i bruttoklassen i överlägsen stil.
Svante Bursie och Ingemar Karlsson vann dessutom guldet i fyrboll bästboll, tätt följda av Lars Flodman och Rolf Holme. Som grädde på moset fick dessutom Svante silver individuellt (brutto)och Ingemar, Lars och Rolf delade tredjeplatsen. En fullständig dominans av våra svenska H75:are i bruttoklassen, helt enkelt. Och en extra eloge till Svante som kom in som reserv i H75-laget – när Lars-Erik Ulin fick lämna återbud p.g.a. skada – och spelade bäst av alla.

Vårt H70-bruttolag öppnade mycket starkt första dagen och var i knapp ledning före Storbritannien. De tappade dock lite under den blåsiga andra dagen, men gjorde en formidabel upphämtning sista dagen undersingelspelet. Anders Grufman, Tomas Persson, Per Hildebrand, Göran Thenfors, Janne Klason och Bertil Ögren var alla sex topp-20 i singelspelet. Det är enastående och en bedrift inget av våra H70-lag någonsin lyckats med tidigare. Grattis! Och man lämnade därmed spanjorerna efter sig i totalen och kom på andra plats med laget. Britterna var dock inte mycket att göra åt, när de fick spelet att stämma sista dagen.Men den sjätte britten lämnade våra svenskar efter sig i singelspelet, så som lag (om man summerar alla sex spelare i singelspelet sista dagen) hade man exakt samma resultat som britterna sista dagen. Oerhört bra! Bäst av de våra sista dagen var Tomas Person på en tredjeplats.

Även vårt H70-nettolag gjorde en berömvärd insats i Båstad, trots att det inte blev några medaljer. De kom på en finfin 10:e plats, som de delade med självaste engelsmännen. Och även om spelarna själva hade siktat in sig på en bättre placering, vill jag säga att de försvarade SSG:s färger med den äran. Det är nämligen mycket sällan som vi placerat oss topp-10 med vårt nettolag i ESGA:s EM. Vanligtvis hamnar vi runt 15:e platsen. Och det gäller både H70 och H55. Förra året kom vårt H70-nettolag på 14:e plats och 2017 kom vi 13:e (och 2016 var vi inte ens med i nettoklassen i H70). I H55 kom vi på 13:e plats 2016, på 15:e plats 2017 och i fjol i Finland kom vi för förstagången på mycket länge äntligen topp-10; vi kom då – liksom nu i Båstad – på 10:e plats.

Alla resultat finns på:
ESGA Masters 2019

Huvudpartners

Officiella partners